Menu

Naturalna Kuchnia Inspiruje

Tak po prostu.

Kremowy dip serowy. Smaczny sos do warzyw, burgerów, frytek.

kuchnianaturalna

sos_z_sera_Rocpol_3

Przepis z myślą o wieczorach z domowymi frytkami, o leniwych śniadaniach, o burgerowych kolacjach czy grillowanych warzywach. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaków, wszelkiego rodzaju mięs, do pysznych wegetariańskich burgerów, do warzywnych kotletów (takich z cukinią czy takich z dynią, czy takich z marchewką)... Połączenie świeżych ziół, ostrego marynowanego pieprzy i kaparów z pleśniowym serem i gęstym jogurtem, sprawia że ten dip wcale nie musi być bombą kaloryczną. 

sos_z_sera_Rocpol_4

Składniki:

  • opakowanie serka pleśniowego typu Rocpol, z niebieską pleśnią
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki kremowego serka chrzanowego
  • 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki kaparów
  • garść świeżych liści bazylii

Przygotowanie:

sos_z_sera_Rocpol_2

Wszystkie składniki umieścić w pojemniku miksera i dokładnie zmiksować na gładką masę.

sos_z_sera_Rocpol_1

Smacznego!

© Naturalna Kuchnia Inspiruje
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci